menu

Boomtoppers

Wie een boom beklimt, overstijgt zichzelf

Wat houdt de training in?
Boomtoppers is kindercoaching met behulp van boomklimmen – hoe leuk én effectief wil je het hebben. De coaching is in het bijzonder geschikt voor kinderen die meer in hun kracht mogen komen. Is jouw kind snel onzeker? Heeft je kind de neiging situaties snel spannend te vinden en spannende situaties te vermijden? Met de Boomtopper-coaching leren kinderen spanningen te reguleren en over hun eigen angst heen te stappen.

Bij Boomtopper-coaching zit de werking verstopt in een supertoffe activiteit. Als er één vorm van begeleiding is waar kinderen met plezier heengaan, is het wel boomklimmen! De coaching zet bewust in op actie; een gevoelde succeservaring zegt immers meer dan 1000 woorden. Ga er maar vanuit dat je kind een halve kop is gegroeid na iedere sessie.

De succeservaringen in de boom neemt je kind mee naar het echte leven. Tussen de sessies maken de coach en je kind afspraken over concrete doelen. zoals wél mee voetballen met de jongens in de pauze. Een vriendin vragen voor een speeldate. Het stapsgewijs afbouwen van door angsten gevoede rituelen. Het persoonlijke leerdoel staat altijd centraal.

Boomklimmen is ook een krachtige werkvorm om uitdagingen in de relaties tussen mensen aan het licht te brengen en aan te gaan. Hoe reageer je op je kind als hij spanning ervaart of blokkeert? Hoe communiceer je naar elkaar? Wat doet dit, hoe kun je elkaar misschien effectiever helpen? Boomklimmen als systeemcoaching dus – als zelfstandige optie of aanvulling op individuele coaching.

Trainers:
BLH biedt deze training aan in samenwerking met kinder- en adventure coach Hedde Meima.

Voor wie?
De training is in het bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar die kampen met (faal)angsten, onzekerheden of een laag zelfbeeld hebben en meer in hun kracht mogen komen. 

Praktische informatie:
-Vorm: Boomtoppers is een individueel doorlopende wekelijkse training, buiten in de natuur.
-Investering: Boomtopper-sessies duren 45 minuten en kosten €75. Er zijn gemiddeld 5 tot 7 sessies nodig om de gewenste doelen te bereiken.
-Startdatum: Boomtoppers is vooralsnog alleen op dinsdag- en donderdagmiddag na schooltijd op de vaste klimplek in de Scheveningse Bosjes (locatie Den Haag). Er zijn beperkt plekken beschikbaar.

Aanmelden:
Aanmelden en/of vragen: info@buroleerlingenhulp.nl
Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Hedde Meima. Je vindt zijn gegevens op www.bureaubuitenlucht.nl.

Meer informatie:
Bij Boomtopper coaching zijn kinderen altijd veilig gezekerd, net zoals in de klimhal.
Meer lezen? Hedde vertelt erover in de blog ‘Je kan de boom in met je faalangst’