menu

Blog

BLH heeft een droom en zet zich wereldwijd in

Op een dag bedachten we: wat we klein in de praktijk doen willen we groots in de maatschappij voortzetten waarbij het beste uit twee culturen samengebracht worden. Na reizen door Azië, de impact van toerisme daar -wat plotsklaps kan wegvallen- en de groeiende interesse voor oosterse en westerse cultuur was ..

Lees meer

5 vragen aan… Pleuni en Margot

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Pleuni van den Hoeven en Margot Bak. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Margot: ”Ik begeleid met name kinderen met dyslexie. Ik help hen met ..

Lees meer

Je kan de boom in met je faalangst

Midden in de Scheveningse Bosjes verdwijnt een touw in het bladerdak van een flinke beuk. “Yes, ik ben er!”, klinkt ineens een kinderstem van boven. “Zie je wel dat je het kan!”, roept begeleider Hedde vanaf de grond terwijl hij het touw nog wat strakker door zijn gordel haalt. “En ..

Lees meer

Van fouten maken leer je. Maar hoe dan? Zó dus!

Als we aan kinderen vertellen dat je van fouten maken leert zien we vaak een verbaasd gezicht. ‘’Maar hoe dan?’’ En dat is een heel goede vraag. Want dat fouten altijd ‘goed’ is, is misschien te simpel gezegd. Het Platform Mindset legt uit: ‘’Er zijn verschillende soorten fouten, die op ..

Lees meer

6x wat te doen tegen stress bij je kind

De moeilijke rekensommen, die Engels luistertoets of voorlezen voor de klas. Het wil maar niet lukken. Als een kind veel moeite heeft met rekenen, spellen, lezen of andere schoolse vakken kan dat elke dag spanning met zich meebrengen. Wat blijkt: stress komt bij kinderen met leerproblemen veelvuldig voor. En als ..

Lees meer

5 vragen aan… Petra en Maaike

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Petra Spruijt en Maaike Karamati. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Maaike: ‘’De enorme afwisseling in het werk maakt dat iedere dag anders is. De ..

Lees meer

5 vragen aan… Sabine en Nynke

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer de BLH’ers die de praktijken in Leiden en Amersfoort runnen: Sabine Wetzels en Nynke Postma. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Nynke: ‘’Mijn werkzaamheden zijn heel ..

Lees meer

Dyslexie: geen stoornis, maar juist een talent!?

Wat hebben Leonardo DaVinci, Jamie Oliver en Albert Einstein én een hele hoop kinderen uit onze praktijk met elkaar gemeen? Juist, allemaal hebben ze dyslexie. Mensen met dyslexie denken anders dan mensen zonder dyslexie. Maar dat maakt ze niet beter, slechter of talentvoller dan anderen. Wel anders. Als we van ..

Lees meer

6x zó worden de eerste schoolweken de allerbeste van het jaar

Een van de leukste, maar ook pittigste weken in het schooljaar zijn de eerste schoolweken. Kinderen (en ouders niet te vergeten) gaan van het vakantieritme terug in het schoolritme inclusief bijbehorende kriebels voor wat er gaat komen dit jaar. Welke moeilijke rekensommen staan ze te wachten? Is de juf of ..

Lees meer

Effectief vervelen. Gun je kind dat ook deze zomer.

Het startschot van de zomervakantie wordt vandaag gegeven. Liggen de oefenboekjes al klaar? Komen jullie ook langs tijdens ons zomerrooster? Maar let op: een goede portie verveling vinden wij ook heel belangrijk. Het draait allemaal om balans. BLH krijgt geregeld de vraag van ouders hoe zij hun kind(eren) het best ..

Lees meer