menu

Blog

5 vragen aan… Jasmijn en Esther

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Jasmijn en Esther. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Jasmijn: ‘’Nu ik er goed over nadenk doe ik van alles binnen BLH. Ik begeleid kinderen ..

Lees meer

Dyslexie en hoogbegaafdheid

Wat kinderen makkelijk en moeilijk vinden op academisch gebied kan heel erg variëren. Sommigen kunnen moeilijk stilzitten in de klas en hebben moeite met het opnemen van informatie, anderen hebben een talenknobbel en vinden rekenen lastig. En soms heb je kinderen die heel hoog scoren op een intelligentietest, maar toch ..

Lees meer

5 vragen aan… Emma en Michelle

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Michelle en Emma. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Michelle: “Mijn werkzaamheden binnen BLH zijn momenteel vooral het begeleiden van kinderen met leerproblematiek, soms in ..

Lees meer

5 vragen aan… Renate en Alana

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Renate en Alana. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Alana: ‘’Op zowel de praktijk als op scholen behandel ik kinderen variërend van het versterken van ..

Lees meer

Zo praat je in je gezin over gevoelens

‘’Healthy families, healthy nations’’ zoals Hillary Clinton eens zei. Zó ver kan het effect van een veilig, stabiel en gezond gezin gaan. Op wat kleinere schaal is een familie als veilige haven zo belangrijk voor kinderen om te groeien, leren en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Samen met yogastudio Bondi en Sisters ..

Lees meer

Waarom een kind meer is dan een rapportcijfer

toets school

Op school zijn we te resultaatgericht en draait het veelal om toetsen en de toetsresultaten. Tot op zekere hoogte is dat prima. Zo kan je dankzij een toets weten wat een kind, een groep of een hele school op een bepaald moment kan. Maar leven náár die toetsen en alleen ..

Lees meer

Waarom een IQ-test niet vertelt hoe slim een kind écht is

Is een kind met een IQ van 130 slim? En een kind met een IQ van 80 dom? Nee, zo simpel ligt dat niet. We denken vaak in IQ om te verklaren wat een kind kan of niet. Maar er zijn nog heel veel andere dingen, zoals humor en geduld, ..

Lees meer

5 vragen aan… Floortje en Mieke

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Floortje de Koning en Mieke Dahmen. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Mieke: ‘’Op basisscholen in Wassenaar zie ik veel leerlingen die moeite hebben met ..

Lees meer

Twee vrouwen met autisme vertellen

Eerder schreven wij deze blog over Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Hierdoor kwamen we in contact met twee dames met autisme; Janneke (46) en Julia (23). Autisme wordt bij meisjes minder goed herkend en gediagnosticeerd dan bij jongens. Uit onderzoekt blijkt dat autisme zich bij meisjes anders uit dan bij jongens. ..

Lees meer

Autisme en vrouwen

Een leugentje om bestwil, gedoogcultuur, vragen hoe het gaat (maar geïnteresseerd in hoe het écht is? Nee, zeker niet) en vage uitdrukkingen in de Nederlandse taal (hoelang is ‘even wachten’ en wanneer zie je elkaar bij een ‘tot zo?’). Onlogisch en verwarrend eigenlijk hè als je erover nadenkt? Welkom in ..

Lees meer