menu

Blog

5 vragen aan… Janna en Martha

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Janna en Martha. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Janna: “Ik begeleid zowel kinderen die op de basisschool zitten als kinderen op de middelbare school. ..

Lees meer

5 vragen aan… Sophie en Froukje

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Sophie en Froukje. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Sophie: “Ik begeleid kinderen met aandacht- en concentratieproblemen, met ass-kenmerken, met een laag zelfbeeld en met ..

Lees meer

5 vragen aan… Milène en Canci

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Milène en Canci. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Milène: “Ik begeleid kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Je kan daarbij denken aan kinderen die moeite ..

Lees meer

5 vragen aan… Karin en Louisa

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Karin en Louisa. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Karin: “In mijn werk richt ik me vooral op dyslexie. Ik geef dyslexiebehandelingen (ONL) en doe ..

Lees meer

Oplossingsgerichte gesprekken

Als schoolpsycholoog is de oplossingsgerichte aanpak een van mijn favoriete manieren om met kinderen te werken. Het zorgt ervoor dat je samen problemen omdenkt en inspirerende gesprekken voert. In deze blog deel ik graag een twee werkvormen die je thuis, op school of tijdens begeleidingen kunt gebruiken om oplossingsgericht aan ..

Lees meer

5 vragen aan… Annemarie en Froukje

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Annemarie en Froukje. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Froukje: “Ik begeleid vooral leerlingen met dyslexie, NT2 leerlingen, leerlingen met faalangst en zij die hulp ..

Lees meer

5 vragen aan… Saskia en Elly

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Saskia en Elly. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Saskia: “Ik werk vooral met kinderen met leerproblemen en daarbij komende sociaal-emotionele problematiek. Ik heb veel ..

Lees meer

BLH in Sri Lanka

DREAM, PLAN… ACTION! Every child is unique and has their own talents. However, not every child develops those talents the same way, at the same time and in the same conditions. BLH is here to support children who experience difficulties in their development, be it at school, at home or elsewhere.  At BLH, ..

Lees meer

5 vragen aan… Jasmijn en Esther

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Jasmijn en Esther. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Jasmijn: “Nu ik er goed over nadenk doe ik van alles binnen BLH. Ik begeleid kinderen ..

Lees meer

Dyslexie en hoogbegaafdheid

Wat kinderen makkelijk en moeilijk vinden op academisch gebied kan heel erg variëren. Sommigen kunnen moeilijk stilzitten in de klas en hebben moeite met het opnemen van informatie, anderen hebben een talenknobbel en vinden rekenen lastig. En soms heb je kinderen die heel hoog scoren op een intelligentietest, maar toch ..

Lees meer