menu

Blog

Autisme en vrouwen

Een leugentje om bestwil, gedoogcultuur, vragen hoe het gaat (maar geïnteresseerd in hoe het écht is? Nee, zeker niet) en vage uitdrukkingen in de Nederlandse taal (hoelang is ‘even wachten’ en wanneer zie je elkaar bij een ‘tot zo?’). Onlogisch en verwarrend eigenlijk hè als je erover nadenkt? Welkom in ..

Lees meer

De 11 leukste schoolvakken/groeimindset/talenten-tips voor in de zomervakantie

Yes, het is zomervakantie! Lekker ontspannen, buiten spelen, genieten en lol maken. Om te voorkomen dat er in de vakantie een ‘zomerdip’ optreedt: 11 leuke tips om ook in de vakantie op een ontspannen manier met schoolse vakken, talenten en de groeimindset bezig te zijn: Sterkere spieren, verbeterde focus, goed ..

Lees meer

5 vragen aan… Katja en Cedie

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Cedie Joosse-Sijben en Katja Zhigorevich. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Cedie: ‘’Ik werk veel met kinderen met leesproblemen en dyslexie. Ook doe ik diagnostiek ..

Lees meer

Waarom lezen én leesplezier zo belangrijk zijn, én tips!

Begin deze maand is het onderzoeksrapport van het grootschalig Europees PISA-onderzoek bekend gemaakt. Dat ging over onder andere de leesvaardigheid van 15-jarige Nederlandse leerlingen ten opzichte van andere leerlingen in Europa. Wat bleek? De leesvaardigheid van 15-jarige scholieren is de afgelopen jaren achteruitgegaan. Waar ons oog ook op viel was ..

Lees meer

BLH in Sri Lanka: zó was de eerste workshop!

Na al onze dromen en plannen is in oktober de eerste workshop in het SOS Kinderdorp in Galle van start gegaan. En hoe! Kinderen hebben geleerd over (praten over) emoties, zelfvertrouwen, spanningen en samenwerken door spellen, yoga, dans en beweging. Nu zijn we het programma aan het evalueren en in ..

Lees meer

BLH in Sri Lanka (English version)

The Dutch organization Buro Leerlingenhulp (BLH) is a collective of child psychologists who help children with special needs. Driven by an interest in Eastern cultures and a dream to expand their skills and knowledge they started a collaboration with the SOS Children’s Village in Galle, where they are creating programs with ..

Lees meer

BLH in Sri Lanka

BLH streeft haar droom achterna om zich in te zetten voor kinderen in Sri Lanka. Gedreven door grote interesse in de oosterse cultuur bundelden we onze wetenschappelijke kennis en kunde met lokale hulpverlening. Een interview met Lizette Scheer, eigenaresse van Buro Leerlingenhulp (BLH). Help jij ons ook? Doneer hier. Voor ..

Lees meer

BLH heeft een droom en zet zich wereldwijd in

Op een dag bedachten we: wat we klein in de praktijk doen willen we groots in de maatschappij voortzetten waarbij het beste uit twee culturen samengebracht worden. Na reizen door Azië, de impact van toerisme daar -wat plotsklaps kan wegvallen- en de groeiende interesse voor oosterse en westerse cultuur was ..

Lees meer

5 vragen aan… Pleuni en Margot

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Pleuni van den Hoeven en Margot Bak. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Margot: ”Ik begeleid met name kinderen met dyslexie. Ik help hen met ..

Lees meer

Je kan de boom in met je faalangst

Midden in de Scheveningse Bosjes verdwijnt een touw in het bladerdak van een flinke beuk. “Yes, ik ben er!”, klinkt ineens een kinderstem van boven. “Zie je wel dat je het kan!”, roept begeleider Hedde vanaf de grond terwijl hij het touw nog wat strakker door zijn gordel haalt. “En ..

Lees meer