menu

BLH voor scholen

Ondersteuning van scholen en docenten

BLH is er voor de leerlingen, maar óók voor leerkrachten en (andere) onderwijsprofessionals die de leerlingen dagelijks zien. We proberen om samen een werkwijze te vinden die aansluit bij de behoefte van zowel de leerling als de leerkracht /onderwijsprofessional. We kunnen de leerling stimuleren zodat hij/zij meer zelfvertrouwen krijgt, leert omgaan met zijn probleem of stoornis en al zijn talenten kan gaan benutten.

Dat doen we als sparringpartner en coach voor docenten, maar ook door verschillende diensten ín de school aan te bieden en daarmee de leerkracht/onderwijsprofessional te ontlasten. Bijvoorbeeld als Intern Begeleider of Remedial teacher.

Onze diensten voor scholen:

 • Onderwijs-zorgarrangementen
  BLH kan extra ondersteuning bieden aan leerlingen die naast de basisondersteuning in het onderwijs ook jeugdhulp en/of zorg nodig hebben.
 • Remedial teaching
  BLH biedt pedagogische / didactische ondersteuning aan leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.
 • Interne begeleiding
  In deze coördinerende of adviserende rol kunnen onze professionals zich richten op verschillende taken rondom zorgverbreding binnen de school.
 • Docentbegeleiding
  Docenten die voor professionele uitdagingen komen te staan of dreigen vast te lopen, kunnen bij BLH terecht voor advies of coaching.
 • Workshops en trainingen
  BLH biedt workshops, trainingen en themabijeenkomsten die docenten helpen een brug te slaan tussen theorie en praktijk.