menu

Dyslexie express

Een tweedaagse training die kinderen helpt om te gaan met dyslexie

Wat houdt de training in?
Leerlingen met dyslexie kunnen moeilijkheden en tegenslagen ervaren op school. Dit kost energie en vergt veel doorzettingsvermogen om plezier in school te blijven behouden. Niet alleen met taal, maar ook met andere vakken ervaren zij de gevolgen van dyslexie. Dit kan emotioneel zwaar zijn voor kinderen.

Het doel van de (tweedaagse) training is om, op een positieve en gezellige wijze, dyslexie te begrijpen, te accepteren en ermee om te leren gaan. De training vindt plaats in een veilige omgeving en in een kleine groep van maximaal 5 leerlingen. Op deze wijze wordt er gewerkt aan identificatie met iemand die hetzelfde ervaart. Samen zullen zij dyslexie spelenderwijs en door middel van coachingsgesprekken beter begrijpen en leren hier mee om te gaan. Tijdens de training wordt onder andere het ‘Tricky-treinenspel’ ingezet. Bij dit spel worden de sterke kanten van de leerlingen ingezet en worden de zwakke kanten verstevigd.
Wij hopen de leerlingen met deze training voldoende kennis bij te brengen zodat ze op een  positieve manier met dyslexie om kunnen gaan.

Trainers
Een van onze deskundigen: Esmé van Minde.

Voor wie?
Kinderen uit groep 5 en 6 met dyslexie.

Praktische informatie:
-Vorm: een groepstraining in groepjes van max. 5 leerlingen van twee bijeenkomsten van 1,5 uur.
-Investering: €75, inclusief drinken en fruit.
-Startdatum: diverse startdata per jaar en data op aanvraag
-Ook in locatie Drenthe!

Aanmelden:
Aanmelden: info@buroleerlingenhulp.nl