menu

JoTi

Wat is JoTi?

Training sociaal-emotionele ontwikkeling voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

JoTi is een intensieve extra ondersteuning voor kinderen die sociaal-emotioneel wat zwakker zijn of sociaal-emotioneel al heel wat meegemaakt hebben. Het is een programma voor kinderen binnen het reguliere basisonderwijs die het moeilijk vinden om met andere kinderen te spelen. Dit kunnen kinderen zijn die verlegen zijn of zich terugtrekken en contacten uit de weg gaan. Maar ook kinderen die anderen en zichzelf overschreeuwen, kinderen die sociaal-emotioneel wat in de knoop zitten door situaties die ze hebben meegemaakt of onzekere kinderen die net dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Doel van de training
Het doel van de training is dat kinderen de basisgevoelens boos, bang, blij en verdrietig bij zichzelf en anderen leren (her)kennen. Ze leren hoe ze hiermee om kunnen gaan en hoe ze er invloed op uit kunnen oefenen. De kinderen verwerven kennis over emotionele en sociale vaardigheden om zo beter te kunnen handelen in verschillende situaties. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gebruik gemaakt van creativiteit, muziek en bewegen en worden de interpersoonlijke en intrapersoonlijke ontwikkelingsgebieden aangesproken.

Trainers
Een van onze deskundigen: Esmé van MindeIn samenwerking met José Laros van de JoTi-training.

Voor wie?
Kinderen van 4-7 jaar met uitdagingen op sociaal- emotionele gebied.

Praktische informatie:
-Vorm: een groepstraining, die bij voorkeur, intern op school gegeven wordt. 10 bijeenkomsten van ca 40 min in kleine groepjes vanaf 4 leerlingen. Vooraf zal een kennismaking met de leerlingen plaatsvinden en na afloop een evaluatie.
-Investering: €195 per leerling incl. drinken en fruit.
-Startdatum: diverse startdata per jaar, data op aanvraag én vermeld in de nieuwsbrief.

Aanmelden:
– Aanmelden: info@buroleerlingenhulp.nl