menu

Mentale gezondheid – basisbeginselen psychologie

In deze training ‘Mentale gezondheid – basisbeginselen psychologie’ willen wij de focus leggen op het verbeteren van de mentale gezondheid van middelbare scholieren. We zien steeds meer jongeren in de knel komen, psychische klachten ontwikkelen en de wachtlijsten in de GGZ blijven ongekend hoog. Met deze training willen we jongeren op een laagdrempgelige manier laten kennismaken met de basisbeginselen van psychologie en onderdelen van evidence-based therapieën (die ook in de GGZ gebruikt worden). Wat leren de jongeren:
– Gezonder naar jezelf leren kijken; herkennen (en verminderen) van negatieve en perfectionistische gedachten
– Wat doe je wanneer je niet lekker in je vel zit en hoe ga je om met tegenslagen?
– Hoe zorg je voor gezonde slaap en voldoende ontspanning? (en waarom dat zo belangrijk is)
– Wie ben ik en hoe volg ik mijn eigen (gekozen) weg?

De training bestaat uit bovenstaande zorgvuldig samengestelde onderwerpen om een compleet mogelijk pakket te kunnen bieden waarin de jongeren meer zicht krijgen op hun gedachten, emoties en dus zichzelf.

Trainer van deze module is een GZ-psycholoog met jarenlange werkervaring in de GGZ. De workshop bestaat uit ca. 10 lessen van 45 minuten, deze kunnen met de gehele klas of met een deel daarvan gevolgd worden. De prijs bedraagt 1790 euro voor de workshopserie. Ook toevoegingen van onderwerpen zijn bespreekbaar (wanneer een onderwerp bijvoorbeeld erg leeft op jullie school).