menu

Opvoedingsondersteuning 

“It takes a village to raise a child” – Afrikaans gezegde

Opvoeden is geen gemakkelijke taak. Naast plezier, brengt het ook veel vragen en onzekerheden met zich mee. Al in de Griekse oudheid werd veel gespeculeerd over wat een goede opvoedingsstijl is en wat iemand een goede opvoeder maakt. Door verschillende tijdsperken heen zijn de ideeën over opvoeding veranderd. Maar wat niet veranderd is, is dat opvoeden niet altijd van een leien dakje gaat. Als ouder wil je het beste voor je kind. Ouders vragen zich dan ook regelmatig af of ze het wel goed doen of wat ze beter anders kunnen aanpakken.
 

Opvoedingsvragen

Opvoedingsvragen komen vooral wanneer er probleemgedrag ontstaat bij een kind. Wij hebben de visie dat opvoeding en gedrag een wisselwerking op elkaar hebben: de opvoeding heeft een bepaald effect op het kind, maar ook het gedrag van het kind beïnvloedt hoe ouders handelen. Deze wisselwerking is wat opvoeden zo’n fantastische, maar ook af en toe lastige taak maakt.

Als er sprake is van probleemgedrag kan het helpen de opvoeding aan te passen. Buro Leerlingenhulp biedt ondersteuning aan ouders die weer een positieve draai aan de wisselwerking tussen gedrag en opvoeding willen geven. Via gesprekken en observaties worden zowel de ontwikkelingsaspecten als de opvoedingsgewoonten in kaart gebracht. Aan de hand daarvan zal een advies worden gegeven. Neem gerust contact met ons op.

 

Ontmoetingsplek

Om kosteloos en vrijblijvend je eerste vragen te stellen organiseert Buro Leerlingenhulp maandelijks een laagdrempelige én veilige ontmoetingsplek bij Yoghurt Barn. Lees hier meer.