menu

BLH in Sri Lanka

DROMEN, PLANNEN… ACTIE!

Doneer ook / Make a donation

Op een dag bedachten we: wat we klein in de praktijk doen willen we groots in de maatschappij voortzetten. Na reizen door Azië en Sri Lanka en de groeiende interesse voor oosterse en westerse cultuur was het begin van een grootse droom gelegd.
Tijdens de reizen zagen we in welke omstandigheden kinderen verkeren die in vergelijkbare situaties zitten zoals kinderen die bij ons worden aangemeld. Lizette raakte in gesprek en zo bleek dat er hulpvragen zijn waarbij we elkaar kunnen aanvullen. Waaraan wij geloven een steentje bij te kunnen dragen.

BLH gelooft in dóen. We legden contact met SOS Kinderdorpen en bouwden met elkaar een hulpprogramma voor het kinderdorp in Galle in het zuiden van Sri Lanka. Specialisten van BLH reizen daarnaartoe voor psychologische en didactische hulp. Daarnaast bieden we online ondersteuning.

Waar lokale mensen en hulpverleners vanuit eigen geloof en overtuigingen experts zijn in hun (probleem)situatie, brainstormen en overleggen wij mee en vullen we aan. Vanuit wat al werkt. Hoe breiden we dat uit en vullen dat aan met onze wetenschappelijke kennis, ervaringen uit de praktijk en onze visie over talent- en oplossingsgericht werken.

Aangezien we zelf alle hulp bieden zien we precies waar ons werk, inzet en geld terechtkomen. Wij doneren onze kennis. En leren tevens van alle inzichten die de oosterse cultuur ons te bieden heeft. Wat we vervolgens integreren in ‘de westerse cultuur’ – oftewel onze begeleidingen, trainingen en adviezen. Een win-win!

 

HELP OOK MEE

We kunnen deze droom niet alleen verwezenlijken. Voor alles wat we nodig hebben -denk aan vliegtickets, verblijf, trainingsmateriaal, schriftjes, werkboeken enzovoorts- zamelen we graag geld in.

Scan de tikkie hieronder, vul zelf een bedrag in, doneer en help ook mee! In plaats van scannen kan je ook hier klikken om op de doneerpagina te komen.

P.s. meer weten hoe het plan is ontstaan? Lees er alles over in deze blog.