menu

Werken aan een negatief zelfbeeld

Denk je de hele dag door dat je niet goed genoeg bent?

Wat houdt de training in?
De training is een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongeren. Iedereen denkt wel eens negatief over zichzelf, dat is normaal. Maar als je de hele dag door denkt dat je niet goed genoeg bent en daardoor slecht in je vel zit, is het tijd om er wat aan te doen.

Lage zelfwaardering kan zowel een symptoom zijn van een stoornis, als een risicofactor voor het ontwikkelen van bepaalde stoornissen. Bij de behandeling van stoornissen wordt er soms vanuit gegaan dat het negatieve zelfbeeld vanzelf verdwijnt, maar dit blijkt vaak niet zo te zijn. Om een negatief zelfbeeld direct te kunnen beïnvloeden wordt er bij deze training gebruik gemaakt van COMET (Competitive Memory Training).

Doel van de training:
Positief denken bewerkstelligen en de negatieve-aandachtsbias doorbreken door middel van actieve en aansprekende oefeningen.

Voor wie?
Kinderen en jongeren (van 8 tot 24 jaar) met een negatief zelfbeeld.

De training kan ook worden gegeven indien er daarnaast sprake is van andere problematiek en/of als het kind of de jongere bijvoorbeeld op de wachtlijst staat voor een andere (vergoede) behandeling. Uit onderzoek blijkt dat alleen de behandeling van een andere stoornis vaak onvoldoende bijdraagt aan verbetering van het zelfbeeld.

Praktische informatie:
-Vorm: individuele training van 7 bijeenkomsten van elk 45 minuten
-Locatie: praktijk Houten, omgeving Bodegraven óf -voor heel Nederland- online
-Investering: €420, inclusief werkboek
-Startdatum: zo snel mogelijk, in overleg

Aanmelden:
Stuur een mail naar info@buroleerlingenhulp.nl of naar k.olieman@buroleerlingenhulp.nl